Presentatietrainingen voor wetenschappers

Over Take the Stage

Take the Stage is gericht op het versterken van presentatievaardigheden voor academici, wetenschappers en experts met een (complex) inhoudelijk verhaal.

Veel wetenschappers leren wel hoe te communiceren naar vakgenoten en hoe een wetenschappelijke publicatie te schrijven. Maar gek genoeg gaat dat niet op voor presenteren. Tijdens studie en carrière moeten de meesten het maar zelf uitvogelen en wordt er nauwelijks les in gegeven. Terwijl goed kunnen presenteren een cruciale vaardigheid is in het overbrengen van kennis.

Vakkennis overbrengen is een kunst. Maar wel een kunst die te leren valt.
Bij Take the Stage vinden wetenschappers de handvatten om hun kennis effectief over de bühne te brengen.

Je kunt hier terecht voor trainingen, workshops en individuele coaching om jouw presentatie(s) naar een hoger niveau te tillen.

Marloes ten Kate

Het gezicht achter Take the Stage

Marloes ten Kate is presentatiecoach, wetenschapscommunicator en presentatrice.

Ze begon haar carrière als wetenschapsjournalist bij verschillende radio en TV-programma’s bij de publieke omroep (NTR).  Ze werkte zowel voor als achter de schermen als redacteur en presentatrice.
Daarna ging ze werken bij een lezingenbureau voor academici, genaamd Lecture. Daar hielp ze honderden (internationale) sprekers in het voorbereiden van hun verhaal op het podium. Marloes is gedreven door de inhoud, opbouw en boodschap van met name wetenschappelijke lezingen. Ze is bekwaam in storytelling technieken en werkt met wetenschappers die complexe materie willen omzetten naar een aantrekkelijk en toegankelijk verhaal. Marloes presenteert daarnaast met enige regelmaat voor de camera en op het podium, onder meer als dagvoorzitter bij wetenschappelijke congressen.

Na een bachelor biologie studeerde ze cum laude af in de master wetenschapscommunicatie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Fotograaf: Ap van den Driessche

Sparringpartner nodig?

Wil je graag feedback en een sparringpartner voor jouw presentatie? 
Kies dan voor 1-op1 coaching.