Sparringpartner nodig?​

Wil je graag feedback en een sparringpartner voor jouw presentatie?
Kies dan voor 1-op-1 coaching.
Samen kijken we naar jouw verhaal en wat het nodig heeft, zodat jij met zelfvertrouwen kan presenteren.
Neem direct contact op voor een gratis en vrijblijvende intake van 20 minuten.

Heb je gemerkt dat het best lastig is om je verhaal te vinden, omdat het al snel de (technische) diepte ingaat, je onderwerp best complex is of er veel meer te vertellen valt dan de tijd die je hebt? Ben je er niet zeker van hoe je jouw boodschap en kennis zo overtuigend mogelijk deelt met je publiek? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Coaching helpt je in je voorbereidingen. Die zal een stuk efficiënter gaan, omdat je meer focus hebt. Er is vaak zoveel te vertellen in zo weinig tijd. Sparren over alle keuzes die je hebt in het opbouwen van je verhaal geeft dan rust en vertrouwen. Je weet wat je wilt vertellen en hoe je dat het beste kan doen. 

Je kan bij me aankloppen als je nog niet precies weet wat je wilt vertellen, maar ook als je al een heel eind bent met je presentatie. 
Ideaal voor de voorbereidingen van een congres, een lezing voor experts buiten je vakgebied of om je kennis te delen met het brede publiek. 

Als je al een eerste versie hebt, of je hebt al grofweg een idee, ben je met 1 sessie van 2 uur al een heel stuk geholpen.
We kijken dan naar:

 • Het doel van je presentatie (wat wil je bereiken en wat wil je van je publiek?)
 • Je publiek (kennisniveau en reden om naar jou te luisteren)
 • Je hoofdboodschap (wat is de kern van je verhaal en wat is een goede opbouw?)

We staan stil bij de basis en kijken welke informatie het publiek van jou nodig heeft en wat jij moet doen om jouw doel te bereiken.
Vervolgens kun je met de tips en feedback zelf verder aan de slag.

Als je graag meer verdieping wilt en samen wilt bouwen aan jouw presentatie, kies dan voor 3 sessies van 2 uur.
We gaan dan samen kijken naar de opbouw, de spanningsboog en helderheid. Ook staan we stil bij storytelling technieken, eventuele slides en interactie met het publiek. Je ontvangt van mij tussen de sessies in uitwerkingen met tips.

Als je een grote, belangrijke presentatie hebt en je wil dat deze perfect gaat, kunnen we ook een pakket op maat maken.

De consulten zijn online. Liever face-to-face afspreken? Neem contact op en we bespreken samen de mogelijkheden!

Presentatiecoach Marloes ten Kate

3 pakketten

Kennismaken


Gratis

1 sessie van 20 min

De quick fix


€ 230,-
(ex btw)

1 sessie van 1 ,5 uur 

Verdieping


€ 650,-
(ex btw)

Video met instructie ter voorbereiding
+
2 sessies van 2 uur
+
uitwerking van feedback en suggesties per mail

De bedragen zijn gebaseerd op online sessies.

Testimonials

Reacties van eerdere sprekers

Bharat

“Marloes is brilliant at what she does. She knows all the important items to address in the right order. She grasped my brief, made delivering my message much better and the end result was a win for all of us and many in the audience too.”

Dr. Bharat Pankhania
Senior Clinical Lecturer at University of Exeter Medical School 
Katja

“Storytelling is not an easy thing for a scientist, but with Marloes her coaching my story became so much clearer! I became much more aware of my message and of the story I wanted to tell. I had to delete half of my slides I usually present but it worked out great, and this gave confidence and strength.”

Dr. Katja Wolthers
Clinical virologist consultant and Coordinator Marie Curie ITN consortium Organovir at Amsterdam UMC
Gijs Groeneveld

“Marloes is een vakvrouw op het gebied van speech coaching. In krachtige sessies ben ik geholpen mijn boodschap helder te krijgen, verhaallijn te creëren en speech vaardigheden te verbeteren. Marloes luistert met 100% aandacht en geeft zonder poespas feedback. Veel geleerd in korte tijd, dank!”

Gijs Groeneveld
CCO at TeachPitch

“Marloes helped me to work on a short company pitch/interview. She gave a very strait-to-the-point advice which helped me improve a lot.”

Alexander Kostenko
Founder at Photosynthetic

“Excellent training that provides relevant skills and tips and tricks to use in our daily professional career. I highly recommend attending this to other (business) people!”

Jasper Wittoeck
Internal Auditor at Dow Chemical Company
Rico

“Ik ben enorm onder de indruk van het kennisniveau dat Marloes heeft op gebied van presenteren, storytelling en spreken. Je merkt dat zij vanuit meerdere disciplines en invalshoeken kan kijken en daarmee ontzettend waardevol advies kan geven! Kortom: een topper!”

Rico Bakker
Keynote spreker over innovatie & creativiteit

Voorbeelden

Video: Geneesmiddelen op maat

Van mRNA nanodeeltjes tot ‘HDL transport’: deze onderzoeker had een pittige klus om zijn verhaal toegankelijk te maken. Na slechts een korte tijdsinvestering bereikten we samen een mooi resultaat!

Titel: mRNA geneesmiddelen afleveren met natuurlijke nanomaterialen

De ontwikkeling van de COVID-19 mRNA vaccins heeft laten zien dat nanotechnologie essentieel is voor de nieuwe generatie van geneesmiddelen gebaseerd op nucleïnezuren.

Echter is de huidige lipide nanodeeltjes platform technologie vooral geschikt voor lokale toediening in de spier, zoals in het geval van de vaccins, of voor het afleveren van mRNA in de lever na intraveneuze toediening.

Om deze nieuwe generatie mRNA geneesmiddelen te kunnen toepassen voor de behandeling van andere aandoeningen is nieuwe nanotechnologie nodig die gericht nucleïnezuren kan afleveren aan specifieke cellen en weefsels.

De inspiratie voor deze nieuwe nanotechnologie om mRNA gericht af te leveren halen we uit de natuur, dat zeer goed is in het overwinnen van deze uitdaging (denk maar aan virussen).
Ons eigen lichaam bevat ook een aantal transportsystemen gebaseerd op nanodeeltjes zoals high density lipoproteïne of HDL.

Lipoproteïne nanodeeltjes bevatten vetten, fosfolipiden en apolipoproteïnen. HDL-lipoproteïne wordt gevormd in de lever en kan cholesterol opnemen uit de weefsels. Het wordt daarom ook wel je “goede cholesterol” genoemd.
De architectuur van HDL lijkt erg op de lipide nanodeeltjes die worden gebruikt voor de mRNA vaccins (vetachtige kern omgeven door fosfolipiden). Vanwege de apolipoproteine component op het oppervlak gedraagt HDL zich in het lichaam anders dan de lipide nanodeeltjes wat mogelijkheden geeft voor mRNA aflevering.

Mijn onderzoek richt zich op het ontwikkelen (en screenen) van apolipoproteine nanodeeltjes die mRNA (of andere nucleïnezuur geneesmiddelen) heel gericht afleveren aan immuuncellen en hun voorlopers.
Met deze modulaire platform technologie gebaseerd op natuurlijke nanomaterialen kunnen we de immuunrespons versterken als behandeling voor ziektes waarin het immuunsysteem hulp kan gebruiken zoals in kanker. Het is ook mogelijk om de immuunrespons juist te dempen in aandoeningen waarin een overijverig immuunsysteem tot nadelige gevolgen leidt, zoals in auto-immuunziektes, hart- en vaatziekten, en na orgaantransplantatie.

Tekst: Bioplastics

Deze onderzoeker werkt aan bioplastics wilde dit helder en toegankelijk uitleggen aan leken:

De alchemisten zeiden: De Wetenschap moet volgen in de voetsporen van de Natuur, een organisch chemicus weet dit heel goed. De Natuur is als inspiratiebron en partner in synthese onmisbaar, voeding één voorbeeld. Voor constructiemateriaal heeft de Natuur ook onuitputtelijke bronnen.

We kennen hout als bouw- en brandstof, maar ook uit de zachtere delen van planten en bomen zijn bouwstoffen te halen. Deze bouwstoffen heten cellulose en hemicellulose die als een soort spaghetti van suikermolekulen struktuur geven aan de plant. 

Op molekulair niveau afgebroken en weer anders opgebouwd zetten we deze om in speciale polyesters. Deze polyesters zijn qua recycling en eigenschappen vergelijkbaar met commerciële polyesters, maar zijn uit recente biomassa vervaardigd oftewel bio-based, bio-afbreekbaar, bio-integreerbaar en in polyestervorm functionaliseerbaar.

Bepaalde eigenschappen zoals recyclebaarheid en smeltpunt zijn van belang voor de industriële verwerkbaarheid. 

Bio-afbreekbaarheid betekent dat het door de Natuur weer wordt opgenomen, wat belangrijk is omdat veel niet afbreekbare commerciele plastics in de Natuur tot veel problemen zorgt.

Functionalisatie en bio-integreerbaarheid komen voort uit een bijzondere eigenschap die dit polyester heeft. De keten van het polyester kan primaire amines vangen en binden. Vieze luchtjes uit je biobak bijvoorbeeld maar ook bacteriën, virussen, planten en schimmels bevatten deze primaire amines en kunnen dus worden gevangen. Bedenk maar eens wat we daar mee kunnen.

Er komen steeds meer mensen bij op deze wereld. Die hebben allemaal eten nodig, maar we kunnen niet zomaar meer landbouwgrond erbij toveren. Zou het niet fantastisch zijn als we veel meer gewassen kunnen telen, zonder dat we meer landbouwgrond nodig hebben?

Ik maak een plastic wat een soort lijmlaagje heeft waar je dingen aan vast kan plakken. Organische dingen om precies te zijn, dingen die in de natuur groeien. Denk aan planten en bacteriën.

Met dit plastic kun je, vanwege dat lijmlaagje, van alles doen. In kassen is het bijvoorbeeld handig om plantmateriaal aan de wanden te groeien, omdat je dan meer ruimte gebruikt en ook minder potgrond nodig hebt. Je kan als snel 3x meer planten verbouwen!

En weet je nog dat ik zei dat je er ook bacteriën op kan vastplakken? Als we nu een bacterie goed willen bekijken onder een microscoop moeten we de bacterie dood maken. Anders blijft die niet stil liggen. Een levende bacterie, vastgeplakt op het plastic, geeft veel meer informatie. Zo kunnen we dus beter bepaalde ziektes en medicijnen onderzoeken. 

Verder kun je met deze plastic ook hetzelfde doen als met normale plastics, zoals een drinkflesje maken. En weet je wat bijna nog het allermooist is? Deze plastic wordt gemaakt uit planten, dus het is een stuk minder vervuilender voor onze planeet dan de gewone plastics. Een soort superplastic dus!

 

Over mij: expertise en achtergrond

Expertise

Met een achtergrond in de wetenschapscommunicatie ben ik geschoold in het vertalen van complexe kennis naar toegankelijke taal. Na een carriere als wetenschapsjournalist en presentatrice bij nationale radio- en televisieprogramma’s werd ik presentatiecoach en docent presentatievaardigheden aan de Technische universiteit Delft. Deze ervaring zet ik in als presentatiecoach om jou te helpen jouw verhaal zo optimaal mogelijk te vertellen!

Ik richt me op mensen die ingewikkelde content helder en toegankelijk willen presenteren. Zo coach ik met name: wetenschappers, data- en business analisten, technisch experts en andere professionals die (ingewikkelde) vakinhoudelijke content willen communiceren.

CV in een notendop

 • Studies:
  Biologie (bachelor)
  Wetenschapscommunicatie (master)

  Cum laude, Rijksuniversiteit Groningen
 • Wetenschapsjournalist en presentatrice bij radio en TV
  Oa: Hoe?Zo! Radio, De Kennis van Nu Nieuws, De Buitendienst – Publieke omroep NTR
 • Presentatietrainer en -docent
  Presentatiecoaching voor TEDx lezingen
  Presentatriecoaching bij lezingenbureau Leqture 
  Presentatiedocent bij de TU Delft

TED Talk

Heb je een belangrijke lezing in het verschiet, zoals een TED Talk?
Of een ander type presentatie waarin je bereid bent alles op alles te zetten om te vlammen? Ook dan kan ik je helpen. 

Leg me vrijblijvend je vraag voor en ik maak een offerte op maat.

Hier een spreker die je voorging: