Presenteren met Plezier

Presenteren kan zenuwslopend zijn. Wat als je je tekst vergeet? Of de techniek faalt? Wat als het publiek in slaap sukkelt – of nog erger, aandachtig let op elk detail en vragen stelt waar je geen antwoord op weet? Je wil het graag goed doen, want falen is geen optie. Maar je kunt niet alles voorbereiden. Hoe blijf je zelfverzekerd in onverwachte situaties?

In deze workshop leer je het onverwachte te omarmen en plezier te hebben tijdens het presenteren. Wat er ook gebeurt.

Je leert hoe je op een ontspannen manier je verhaal kunt doen en authentiek contact kan maken met je publiek.

Improvisatietheater

In de workshop krijg je oefeningen uit het improvisatietheater. Dit zijn luchtige, speelse oefeningen die je helpen omgaan met perfectionisme en de angst om te falen.
Daarnaast leer je hoe je een connectie maakt met je publiek, zowel tijdens je verhaal als bij het beantwoorden van vragen. Hoe ga je de dialoog aan over jouw onderzoek?
Je ervaart hoe je plezier kan hebben op het podium, zelfs in spannende presentaties.

Wat kun je verwachten?

Je gaat in een groep van maximaal 15 andere jonge onderzoekers aan de slag met het presenteren van jouw verhaal.
Trainers Jenny en Marloes nemen je mee in de wereld van het theater. We beginnen met het opwarmen van lichaam en stem. Vervolgens ervaar je de belangrijkste les in improv: omarmen van het onverwachte en loslaten van faalangst. In theatersport wordt dit “ja, en…” genoemd. Wat neerkomt op ‘ja’ zeggen tegen alles wat je tegenkomt en dit in jouw voordeel inzetten. Je presenteert jouw onderzoek via verschillende oefeningen. Denk aan oogcontact maken met het publiek, kernachtig communiceren en onderzoeken wat jouw authentieke presentatiestijl is.

Kortom, een gezellige, plezierige en leerzame workshop waar al jouw toekomstige presentaties (en je publiek) profijt van hebben!

Praktische details

Doelgroep: PhD studenten en postdocs
Duur: 1u – halve dag
Groepsgrootte: 6 – 15 deelnemers
Taal: Nederlands of Engels
Deze workshop is op locatie of digitaal mogelijk

Prijslijst
Standaard is deze workshop een halve dag, op locatie:
€ 1620,- excl. btw 
Liever digitaal en/of langer? Neem contact op voor een offerte op maat.

Over de trainers

Deze workshop wordt gegeven door twee trainers die hun expertise in de wetenschap combineren met vaardigheden uit het improvisatietheater. Hieruit putten ze inspiratie voor oefeningen die je leren om op een ontspannen manier op het podium te staan.

Jenny Hasenack

Jenny is scheikundige, wetenschapscommunicator en docent improvisatietheater.

Marloes ten Kate

Marloes is wetenschapsjournalist, presentatiecoach en improvisatie acteur.