Nieuw!

Present Science with Impact

Maandag 13 mei en  27 mei, Amsterdam

Open training: unieke kans!
Wil je beter leren presenteren, maar heb je niet een hele groep om een in-company training te organiseren? Doe dan mee met deze open training waar je als individu mee kunt doen.

De training is in het Engels, duurt anderhalve dag (13 mei en 27 mei 2024) en is in Amsterdam.
Meer informatie: klik hier

MEEST GEKOZEN TRAINING
Van complexe materie naar toegankelijk verhaal

Presenteren met impact

Leer academische kennis helder en aantrekkelijk te presenteren. Ontdek de structuur van een overtuigende presentatie, de stappen van een krachtige opening en houdt de aandacht vast tot de allerlaatste zin. 

  • Toon leiderschap door jouw kennis toegankelijk en begrijpelijk te presenteren. Wees onderscheidend en positioneer jezelf als de expert op jouw vakgebied.
  • Maak impact: weet hoe je jouw kennis relevant brengt voor jouw publiek.
  • Trigger de interesse en zorg dat je publiek aan je lippen hangt van begin tot eind.

De training is in het Engels of Nederlands, op locatie of online. Tijdsduur in overleg (45 min – 2 dagen).

Elevator pitches voor onderzoekers

Pitch Perfect

Ideaal voor onderzoekers die hun werk in max 3 minuten (of korter!) willen pitchen. Leer een simpel, maar zeer effectief framework om wetenschappelijk onderzoek begrijpelijk en boeiend te presenteren.

  • Trek direct de aandacht en boei je publiek met jouw kennis.
  • Weet hoe je de essentie van je werk helder en bondig formuleert.
  • Gebruik storytelling, maak indruk op je publiek en zorg dat jouw verhaal onthouden wordt.

De training is in het Engels of Nederlands, op locatie of online. Tijdsduur: 2 uur – 1 dag. Optioneel: feedback sessies in kleine groepen naderhand.

Eerdere opdrachtgevers:

Katja

Duidelijk verhaal: vertrouwen en kracht 
“Hoe communiceer je je fabuleuze (maar ingewikkelde) wetenschappelijke data aan je publiek? Storytelling is niet eenvoudig voor een wetenschapper, maar met de coaching van Marloes werd mijn verhaal zoveel duidelijker! Ik werd me veel bewuster van mijn boodschap en van het verhaal dat ik wilde vertellen. Ik moest de helft van mijn slides die ik normaal gebruik verwijderen, maar het is goed gelukt en dit gaf vertrouwen en kracht.”

Dr. Katja Wolthers
Clinical virologist consultant and Coordinator Marie Curie ITN consortium Organovir at Amsterdam UMC
Bharat

Marloes, grasped my brief, made delivering my message much better
“Universities and many other institutes would do well to engage Marloes to give them training and support to deliver a much better learning and teaching experience, in fact the good delivery of presentations is usually overlooked and if we are to be effective communicators, we need to learn how to do it better, Marloes is that one very good teacher.”

Dr. Bharat Pankhania
Senior Clinical Lecturer at University of Exeter Medical School 

Over de trainer

Marloes ten Kate is presentatiecoach en studeerde cum laude af in  wetenschapscommunicatie. Ze heeft jarenlange ervaring als wetenschapsjournalist bij radio en tv. Als dagvoorzitter host ze wetenschappelijke conferenties. Ze coachte inmiddels vele honderden (internationale) wetenschappers bij het vertellen van hun verhaal.